^
Contact us Language LOAD

You are here

Dagensperspektiv.no: - Kan bli en ny «ostehøvel» (in Norwegian)

June 8, 2017

Ekteparet bak produktet våget å satse da de så folk kaste verdifulle sko og plagg på grunn av fulle borrelåser. Ti år senere jakter gründerne på distributør for det ferdige produktet. 

Kona til sivilingeniør Arne Sommerfelt, Aud, mente at det var på tide at han fant opp noe nyttig for en gang skyld og helst noe som også var litt gøy. Da barna var små hadde Arne observert Aud streve med å bruke ei tann på en kam for å fjerne lo fra borrelåsene på skoene til ungene.

Et fint prinsipp, tenkte Arne. Han forteller at du trenger noe litt stivt når du skal dykke ned i krokskogen på borrelåsen. Dette inspirerte Arne til å lage en egen liten tann for familiens loete borrelåser. Mens barna vokste seg store i en sjeldent privilegert og lo-fri borrelåstilværelse, besluttet paret å gjøre mer ut av idéen. De startet med å gjennomførte en spørreundersøkelse, hvor 53 prosent faktisk hadde kastet plagg på grunn av fulle borrelåser.

85 prosent hadde opplevd borrelåser som hadde sluttet å fungere på grunn av lo og bøss. 

– Vi satte i gang for alvor da undersøkelsen viste at folk faktisk ville spare penger på å bruke produktet, sier han.

Sikret rettigheten
Oppfinnelsen har ekteparet beskyttet med patent ved hjelp av IP-konsulentbyrået Zacco, for å sikre seg rettighetene i tilfelle andre skulle la seg friste til å kopiere idéen. Arbeidet har resultert i et produkt i sort og oransje plast, som ligger godt i hånden og – ikke minst – gjør slutt på borrelåsproblemet.

– Det er et enda mer spennende forbrukerprodukt enn ostehøvelen. Kanskje kan borrelåsbørsten bli enda bedre kjent som norsk oppfinnelse enn den. Potensialet internasjonalt tror jeg imidlertid at er enda større. Det er vel helst nordmenn og noen nostalgiske norsk-amerikanere som bruker ostehøvel. Et redskap mot fulle borrelåser trenger imidlertid alle, uansett nasjon. Rådgiverne i Zacco mener at familien Sommerfelt hargått riktig frem for å sikre seg rettighetene til borrelåsredderen, sier Arne Sommerfeldt.

 

Read the full article here.

dagensperspektiv_kan_bli_en_ny_ostehovel.pdf