^
Contact us Language LOAD

You are here

Nab.no: Finn opp noe nyttig og gøy, sa Aud til Arne. Her er resultatet (in Norwegian)

June 8, 2017

– Vi gikk så lei av lo i borrelåser her i familien at vi liksågodt fant opp Burrfix som ordner den saken, sier Arne Sommerfelt, Langmyrgrendas «Reodor Felgen».

NORDBERG: Arne Sommerfelt er sivilingeniør, og kona Aud mente at det var på tide at han fant opp noe nyttig for en gang skyld, og som også var litt gøy!

Trøbbel med lo i borrelåsen
Da barna var små hadde Arne observert Aud streve med å bruke ei tann på en kam for å fjerne lo fra borrelåsene på skoene til ungene.

– Et fint prinsipp, tenkte Arne.

For hvem har vel ikke ergret seg over tilsvarende problematikk, og har endt med å kaste verdifulle sko og plagg på grunn av borrelåser fulle av lo?

Riktignok tok det ti år fra Auds hjertesukk til ektemannen, til produktet nå er i produksjon. Burrfix er navnet, og det omtales som en «potensiell arvtaker for ostehøvelen».

Hvorfor? Fordi Burrfix, som så dagens lys i Langmyrgrenda på Nordberg, «høvler» bort lo fra borrelåsen.

Satser på borrelås
Nå har ekteparet våget å satse alt på produktet mange sikkert har savnet, uten helt å vite det selv. Og ideen utviklet Arne fra konas bruk av den litt stive tannen på en kam i det hun dukket ned i "krokskogen" i borrelåsen for å fjerne lo.

Mens barna vokste seg store i en sjeldent privilegert og lo-fri borrelåstilværelse, besluttet paret å gjøre mer ut av idéen. De gjennomførte en spørreundersøkelse hvor 53 prosent faktisk hadde kastet plagg på grunn av fulle borrelåser. 85 prosent hadde opplevd borrelåser som hadde sluttet å fungere på grunn av lo og bøss.

 

Read the full article here.

finn_opp_noe_nyttig_og_goy_sa_aud_til_arne._her_er_resultatet.pdf