^
Contact us Language LOAD

Patent Attorney in Chemical Engineering, Materials Engineering and Mechanics

Zacco fortsätter att expandera inom patentområdet och vårt växande antal kunder gör att vi nu söker fler patentkonsulter.

Vi söker en eller flera patentkonsulter för placering främst på vårt Stockholmskontor, men det går även att jobba från något av våra kontor Luleå, Skellefteå, Gävle, Uppsala, Norrköping, Linköping eller Västervik.

Vi söker dig som är tekniskt orädd och kan tänka dig att arbeta inom alla områdena kemiteknik, materialteknik och mekanik. Vi ser gärna att du har minst tre års erfarenhet som patentkonsult, från industripatentavdelning eller patentverk, och vill sträva efter att bli European Patent Attorney. Du ska vara självständig, driven och proaktiv. Samtidigt förstår du att samarbete i team ger mervärde för alla parter. Du är intresserad av att skapa och underhålla kundrelationer och vill utveckla ditt nätverk, och ser affärsmöjligheter när de dyker upp.

Hos oss har du fördelen att jobba i dedikerade teknik- och kundteam och är samtidigt del i ett stort team av kollegor inom alla discipliner. Inledningsvis sker arbetet under handledning av en erfaren mentor, för att vartefter bli alltmer självständigt. I arbetet ingår alla aspekter av kundansvar, rådgivning och handläggning av patentärenden, inklusive arbete med patentansökningar, Freedom- to-Operate och nyhetssökningar, strategisk analys, invändningar, intrångsanalyser, representation inför patentverk eller domstol mm.

Tveka inte att kontakta oss! Om du är rätt person så finns stora möjligheter till både ett roligt och utmanande jobb kombinerat med personlig utveckling. Du får kollegor som är de mest kompetenta och erfarna i branschen. Vi erbjuder attraktiva lönemodeller och förmånspaket.

Du kommer att tillhöra ett teknikteam som arbetar med kemiteknik, materialteknik och mekanik och som idag består av fem patentkonsulter. Vi tillhör region Sweden East & North som består av drygt 100 medarbetare.

För mer information kontakta Maria Börlin, maria.borlin@zacco.com eller 08-59 88 73 47 eller skicka din ansökan, med CV via följande LÄNK.

Ansök senast 2018-04-30. Intervjuer sker dock löpande och tillsättning kan ske före sista ansökningsdag.

 

Om oss

Zacco är ett modernt konsultdrivet företag med ett 360° perspektiv på immateriella rättigheter (IP). Vi hanterar allt från inlämning av patentansökningar, registrering av varumärken och designskydd, till tvistelösning, informationssäkerhet och portföljhantering.

Vår vision är att säkra och skydda våra kunders innovationsprocesser och immateriella tillgångar. Med vår tekniska och juridiska expertis kombinerad med vår erfarenhet arbetar vi för att värna om våra kunders innovationer så att dessa kan utvecklas och nå sin fulla potential.

Vårt mål är att vara våra kunders föredragna samarbetspartner inom IP-rådgivning, samtidigt som vi vill vara deras innovationspartner inom den teknikutveckling som pågår för att möta digitaliseringen – den digitalisering som nu märks tydligt inom IP-världen likväl som i världen i övrigt.

Vi är fler än 300 experter inom samtliga grenar av IP-området, vilket inkluderar ett stort antal erfarna patent-, varumärkes- och designrådgivare såväl som högkvalificerade jurister, administratörer och IT-specialister.

Maria Börlin

Maria Börlin

Senior PartnerTeam Manager
European Patent Attorney
+46 8 59 88 73 47